top of page
logo digitaal pau persoonlijke coaching@
Zoeken

My Way

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021

My way kun je vertalen als “mijn manier” en “mijn weg”. My Way is ook het lied dat werd gespeeld op de uitvaart van mijn vader, verwijzend naar de unieke manier waarop hij heeft geleefd en welk pad hij heeft afgelegd. My way is zo de metafoor voor het levenspad.

Als je nog midden in het leven staat is het de verzamelnaam van het pad dat je hebt afgelegd tot waar je nu bent en de weg die nog volgt. Ook de snelheid en de manier waarop je over de weg beweegt behoren daartoe.


Aan het eind van ons leven kijken we terug, we beschouwen onze levensweg; de dingen die ons gelukkig maakten en ook de dingen die we misschien anders hadden willen doen. Maar helaas kunnen we er op dat moment niets meer aan veranderen. Het enige wat rest is acceptatie dat het zo is gelopen. Het is daarom aan te raden om tijdens de reis ook regelmatig stil te staan, te oriënteren en je leven de wending te geven die jou gelukkig maakt. Als je jezelf hiervoor regelmatig de tijd gunt kun je aan het eind tevreden terugkijken; je zat achter het stuur in jouw voertuig op jouw ideale weg en hebt de route gekozen die jou gelukkig maakte.


De weg als metafoor

Er zijn allerlei soorten wegen; snelwegen waarop iedereen hard in één richting rijdt, wegen met veel stoplichten en verkeersborden, hobbelige paden met kuilen, bergwegen met gevaarlijke bochten, rustieke wegen in een betoverende omgeving, smalle landweggetjes en ga zo maar door. Geen enkele weg is hetzelfde, de vorm, de plaats en de omgeving verschilt steeds, elke weg is uniek.


De meeste wegen hebben zijweggetjes of afritten, soms kom je zo in een doodlopende straat, op een T-splitsing, een rotonde of een U-bocht. Zijwegen kunnen je leiden naar een nieuwe weg, naar een plek die je stoutste dromen overtreft of juist het tegenovergestelde.


Je bestemming bereiken kan op diverse manieren; volg je je navigatie, ga je op de bonnefooi of ga je de standaard weg die je elke dag aflegt, volg je de gebaande paden of kap je met een machete een nieuwe weg in de wildernis? Ook de manier waarop we ons kunnen voortbewegen is divers; je kunt lopen, rennen, op de fiets of scooter, met het OV of met de auto, maar je kunt ook met een afwijkend vervoermiddel de weg op, aan jou de keuze.


Hoe dan ook, er zijn meerdere wegen naar dezelfde bestemming, de wegen die je begaat en de wijze waarop is de manier hoe jij je eindbestemming bereikt en waar je aan het eind al dan niet tevreden op terugkijkt. Hoe mooi zou het zijn als niet alleen de eindbestemming fijn is, maar ook de weg er naartoe!

Even pauze

Als je op weg bent is het noodzakelijk om af en toe te stoppen, om bij te tanken, op te laden, de benen te strekken, te eten en drinken en uit te rusten. Zo’n rustmoment is ook de uitgelezen kans om op je reis terug te kijken, te zien of je nog op de juiste weg bent of om eventueel een nieuwe route te bepalen. Ook is het is fijn om met iemand die je op een rustplek tegenkomt kennis te maken, ervaringen te delen en te vertellen over je route en de bestemming. In het contact en de uitwisseling gebeurt het vaak dat je verrassende nieuwe inzichten krijgt.


Waar sta jij nu?

Waar jij nu bent in jouw leven is wellicht een goede plek om stil te staan en alles op een rij te zetten, om vanaf hier jouw gedroomde vervolgroute te bepalen.


Je kunt het zelf proberen te ontdekken, maar je kunt je hiervoor ook laten begeleiden door een coach. Gegarandeerd dat je na het contact en de uitwisseling met verrassende nieuwe ervaringen en inzichten je reis kunt vervolgen, zodat je op je eindbestemming tevreden en met recht kunt zeggen “I did it MY WAY”.


Paul Brouwers, Coach


PAU Persoonlijke Coaching

06 83522693

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page