top of page
logo digitaal pau persoonlijke coaching@
Zoeken

Ik heb een doel, maar ik geef steeds op, wat houdt me tegen?

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Dit is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Vaak is het resultaat van zo’n vraag dat ze het zichzelf steeds blijven afvragen en zo alsnog niet het gewenste doel halen. Het is in ieder geval al belangrijk om te weten wat je doel is.


Stel…

Je hebt een belangrijke afspraak en je wilt graag op tijd op je bestemming zijn. Er zijn verschillende manieren om daar te komen. Als je de reis gaat maken besluit je dit te doen op de manier die voor jou het best werkt, dit motiveert je om het ook zo te gaan doen; je gaat op pad!

Maar…

Op de route naar je reisdoel is een wegversperring. Er staat nu letterlijk iets in de weg en je wilt graag op de belangrijke afspraak zijn! Wat doe je dan?Wat doe je?

Je besluit een alternatieve route te nemen met als resultaat dat je op je bestemming komt!


Terug naar de vraag

In bovenstaande voorbeeld heb je je niet beziggehouden met de vraag “wat houdt me tegen?”, je hebt gezocht naar mogelijkheden om je doel te bereiken!

Je hebt dus eigenlijk de vraag anders geformuleerd, namelijk: “hoe bereik ik mijn doel?”. Hierbij liet je je door niets tegenhouden.


Denken of doen?

Door de vraag “wat houdt mij tegen?” te veranderen in “hoe bereik ik mijn doel?” merk je direct een groot verschil; je wordt uitgenodigd om te zoeken naar mogelijkheden om je doel te bereiken in plaats van je af te vragen wat je tegenhoudt. Je wordt aangezet tot doen in plaats van denken. Je gaat op pad in de overtuiging dat je je doel zult halen met als gevolg dat het ook veel waarschijnlijker is dat je je doel haalt.


Ja mooi, maar…

Hoe komt het dan dat ik toch steeds weer terugval in “niet doen maar denken”?

Hier kunnen verschillende dingen de oorzaak van zijn, bijvoorbeeld het niet zeker weten of het doel wat je wilt halen wel het juiste doel is. Ga bij jezelf na wat maakt dat je twijfelt en wat je gevoel zegt over je voorgenomen doel, zo krijg je meer duidelijkheid.


Jouw eigen doel!

Het is vooral belangrijk dat het doel jouw eigen doel is, niet opgelegd door je omgeving of omdat je denkt dat het zo hoort. Als je zeker weet dat het een doel is waar je zelf met volle overtuiging achter staat, heb je de juiste mindset om je doel te behalen. Als je vervolgens op pad gaat op de manier die voor jou het best werkt zul je zeer waarschijnlijk ook jouw doel behalen!

Paul Brouwers, Coach


PAU Persoonlijke Coaching

info@pau-coaching.nl

06 83522693


143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

My Way

Komentarze


bottom of page